Kessel-Lo

Een opstandig student woont in Kessel-Lo. Die gaat tegen de zondagstroom in, brengt een kortstondig bezoek aan de Döner Company en bereikt zo de achterkant van het station van Leuven. Uit medelijden voor uw overvolle maag en omdat we eigenlijk allemaal van goede voornemens houden, kunt u daarna (gelukkig) terecht bij the Food Hub: een nieuwe biovoedingswinkel die de ecologische voetafdruk van de student aanzienlijk wil verkleinen. De Herkenrodeboeren Koen en Pieter tonen met hun bio-bier aan dat je geen asceet hoeft te zijn om in harmonie met het universum te leven.

In Kessel-Lo vindt u voor het overige het Provinciedomein, een soort Leuvense Puyenbroeck “après la lettre” met een assortiment van watertrappers, speelattracties en basketringen waar u in geen geval uw handdoek wil ingooien. Inderdaad, het Provinciedomein geeft u de kracht en de levenslust die u nodig hebt om uw bio-bierbuik er in de kortst mogelijke tijd weer als een wasbord te laten uitzien.

Toch is het vooral de omgeving rond het Provinciedomein dat aanbeveling behoeft: als u dacht dat er in België geen bergen waren, ga daar dan maar eens een kijkje nemen.

Dan is er ook de Diestsesteenweg. Deze dankt als het ware haar naam aan de Diestsestraat. Ook hier ligt de nadruk op consumptie en marketing, maar dan op “steenweg” wijze: u zal er iets grotere afstanden voor moeten overbruggen. Bekijk het van de positieve kant: uw dagelijkse lichaamsbeweging hebt u alvast tot een goed einde gebracht.

Ten slotte ligt de waarde van Kessel-Lo vooral in datgene wat het niet heeft. Er zijn noch faculteiten, noch studentenrestaurants. Dè plek bij uitstek om u voor te bereiden op het echte leven, waar u de wijsheid uit je zelf zal moeten halen en een tomatensoep met balletjes zelf zal moeten klaarmaken.[1]

[1] Voor hulp en bijstand wordt u doorverwezen naar de Schrijnmakersstraat 11, 3000 Leuven: een zekere Jeroen Meus geeft u graag advies. Pas wel op: deze man gebruikt veel te veel boter.